Alles over de verkiezingen

From the blog

Burgemeester van Enschede naar Groningen

den-oudsten-groningen-is-fantastische-stad-Peter den Oudsten wordt vrijwel zeker de nieuwe burgemeester van Groningen. De PvdA’er is sinds 2005 burgemeester van Enschede. Maandagavond is hij voorgedragen door de Groningse gemeenteraad voor het nieuwe burgemeesterschap. Hij is gekozen uit maar liefst acht kandidaten, waarvan er vijf lid zijn van D66, twee van PvdA en waarvan één onafhankelijk is. Volgens Jetze Luhoff, de voorzitter van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad, hebben ze een goede keuze gemaakt.

“Ik hoop echt een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van Groningen voor de toekomst.”

Noorderling

Den Oudsten is geboren in Friesland en eerder werkzaam geweest in zowel Drenthe als Friesland. Terug naar zijn roots wilde hij al een hele tijd, volgens Nu.nl vindt hij het een ‘fantastische stad’. Hij volgt partijgenoot Peter Rehwinkel op, die vorig jaar vertrok. Er was veel onvrede over Rehwinkel. Sinds het vertrek van Rehwinkel was Ruud Vreeman interim-burgemeester.

Toekomstplannen

Den Oudsten ‘zal de Groningers niet teleurstellen’, zo stelt hij in een interview met RTV Noord. De voordracht van Den Oudsten gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken. Als die akkoord gaat, volgt de officiële benoeming door koning Willem-Alexander. Wanneer alles wordt goedgekeurd, zal Den Oudsten vanaf 2 januari aan de slag gaan. Over zijn plannen in Groningen wil hij nog niet veel kwijt. Hij is van plan om eerst de stad goed te leren kennen, zodat hij doordacht bepaalde keuzes kan maken. Dat hij de stad wil ontwikkelen, is een ding wat wel zeker is. Tegen het Dagblad van het Noorden zegt hij hierover:

“Groningen staat voorop. Dat is de grootste stad van het Noorden. Ik heb veel energie en ben van plan me volop in te zetten voor die stad.”

Comments are closed.

Privacy Policy