Alles over de verkiezingen

From the blog

Leegloop PVV na uitspraken Wilders

Uitspraken Wilders

Tijdens de verkiezingscampagne voor het Europees Parlement die plaats zal vinden op 22 mei 2014, hield PVV-leider Geert Wilders een opmerkelijke speech. Hij stelde zijn achterban 3 vragen: Willen jullie meer of minder Europese Unie? Willen jullie meer of minder PvdA? Willen jullie meer of minder Marokkanen in Nederland? Het antwoord op alle drie de vragen werd luid gescandeerd: “minder, minder, minder”. Waarop Wilders zei: “Dan gaan we dat regelen.”

 

Wilders op het matje

De betreffende speech veroorzaakte veel ophef in de media, maar ook de collega’s in de tweede kamer waren ontzet. GroenLinks-leider Bram van Ojik vroeg zelfs een Kamerdebat aan om Wilders op het matje te roepen. In eerste instantie was daar een ruime meerderheid voor maar toen bleek dat Wilders hiervoor bedankte vond de meerderheid dat het geen zin had om het debat nog te voeren. PvdA-leider Diederik Samsom noemde het een laf besluit van Wilders: “Hij zal een keer in die zaal moeten staan, en dan staan wij aan de interruptiemicrofoon. We zullen met hem het debat aangaan over wat hij vorige week in de samenleving heeft aangericht.” Ook Vicepremier Lodewijk Asscher haalt hard uit naar de PVV-leider, hij zei dat hij met walging naar de beelden had gekeken.

‘Een triest hoofdstuk in onze politieke geschiedenis’  – Asscher

Geen excuses

Ondanks alle ophef blijft Wilders bij zijn uitspraken en is hij niet van plan om zijn excuses aan te bieden. Zelf reageert hij erg luchtig over de enorme leegloop in de partij die daarop volgde.

 

Comments are closed.

Privacy Policy