Alles over de verkiezingen

From the blog

‘Dit kabinet is vleugellam’

hans_wiegelHans Wiegel heeft weinig vertrouwen in het huidige kabinet. De oud-VVD-leider zegt dat Kabinet Rutte II te weinig visie heeft, te snel van start is gegaan en zich zonder meerderheid vleuggellam heeft gemaakt. Hij zei dat bij het tv-programma Jinek op Zondag.

Wiegel zei in het ochtendprogramma dat je niet hoort of ziet van het huidige kabinet. “Ministers hollen in en uit, maar een verhaal van: die kant gaan we uit met Nederland, daar zullen we terecht komen. Dat mis ik.”

Dat ligt volgens hem niet aan premier Rutte, maar aan het ontbreken van een meerderheid in het kabinet. “Dit kabinet heeft zich vleuggellam gemaakt”, zegt Wiegel daar over. “Het is heel snel van start gegaan, heeft dingen uitgewisseld waarover niet is nagedacht en heeft net gedaan of het volkomen onbelangrijk is dat er geen meerderheid is. En men heeft er politiek gezien niet aan gedacht dat de oppositie in de Tweede Kamer natuurlijk geestverwanten in de Eerste Kamer op zal stoken om het kabinet stevig aan te pakken.”

Ook denkt Wiegel dat het kabinet moet gaan onderhandelen met andere partijen. “Dit plan is niet van tafel. Hier gaat nog over worden gesproken”, zei hij. “Er gaan steeds meer stemmen op dat dit zo niet kan.” Zijn voorstel aan Rutte om nog eens met CDA en D66 te gaan praten werd door de premier afgewezen.

Comments are closed.

Privacy Policy